3-годишно дете е с опасност за живота след насилие - 24novini.bg

3-годишно дете е с опасност за живота след насилие

3-годишно момченце е в болница с опасност за живота, има съмнения за домашно насилие 3-годишно момченце е в болница с опасност за живота, има съмнения за домашно насилие
21.02.2020 | 08:00
(0 гласа)

Властите разследват случай на насилие върху 3-годишно дете в с.Странско, Димитровградско. Момченцето е с опасност за живота и е настанено в болница в Пловдив. Водят се процесуално-следствени действия за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител.

 

 

Районната прокуратура в Димитровград наблюдава досъдебното производство за причиняване на телесна повреда.

От днес по случая работи и Социалната служба в Димитровград, който също извършва проверка за статуса на семейството и цялата ситуация около момченцето.

Сигналът към службите е подаден от медиците от болницата в Димитровград.

Вчера сутринта 23-годишната майка на детето го завела в клиниката за преглед след като по-рано детето припаднало, според нейните обяснение. При прегледа лекарите установили, че

детето е недохранено, системно малтретирано и с данни за стара черепно-мозъчна травма.

За травмата майката посочила, че е от падане по стълбите преди няколко дни.

Според събраната до момента информация от социалните при падането детето си е глътнало езика.

Дали падането е реално или става въпрос за домашно насилие обаче тепърва ще стане ясно. От тази сутрин екип на Социалната служба е на място в дома на семейството на пострадалото дете, посочи шефката на службата в Димитровград Жанета Желева.

Екипът ще събира информация на място, ще трябва да установи дали в семейството има и други деца и едва след като цялата информация за ситуацията е налична и бъде обобщена и анализирана, ще се предприемат необходимите мерки, посочи тя. Досега не е имало сигнали към социалните за това семейство, уточни Желева. Неофициалната информация е, че майката на момченцето е в съжителство с мъж, който не е биологичният баща на детето.

Според данни от кмета на селото,

мъжът работел в местната кравеферма и изкарвал добри пари, полагал грижи за семейството.

Днес ще бъде свикан и мултидисциплинарен съвет по механизма за защита на децата от домашно насилие, на който ще бъдат обсъдени данните по случая до момента. В него влизат представители на всички служби, имащи отношение по темата-педагози, местна власт, МВР, медици, психолози, социални.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...