Васил Божков ще отговаря за още две престъпления - 24novini.bg

Васил Божков ще отговаря за още две престъпления

Васил Божков е подведен под отговорност за още две престъпления Васил Божков е подведен под отговорност за още две престъпления
13.02.2020 | 22:24
(0 гласа)

Васил Божков е обвинен в още две престъпления. Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви на брифинг в четвъртък, че също е обвинен в търговия с влияние и незаконно притежаване на културни ценности.

 

 

Смятан за най-богатият българин с активи на стойност между 1,5 и 3 милиарда лева, Божков първо беше обвинен

в ръководене на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбуждане към злоупотреби в длъжност.

Няколко дни по-късно органите на реда заявиха, че също го съдят за убийство и изнасилвания. Те обаче го нямат, тъй като той избяга от страната дни преди да бъдат повдигнати първите обвинения срещу него.

В момента той е в Обединените арабски емирства.

Той беше задържан в ареста там и България ще се опита да го върне.

Говорителят на главния прокурор обясни в четвъртък, че молбата за екстрадицията му е дълга над 200 страници и до края на тази седмица прокуратурата ще има превод на документа на арабски език и ще го изпрати на Министерството на правосъдието, за да го предаде на компетентните органи в ОАЕ.

Прокуратурата също повдигна обвинения срещу помощници на Божков

и двамата последни председатели на Държавната комисия по хазарта, за които се смята, че са предоставили чадър на хазартния магнат, предаде БТА.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...