КПКОНПИ разследва ректор и заместник-кмет по сигнали - 24novini.bg

КПКОНПИ разследва ректор и заместник-кмет по сигнали

КПКОНПИ разследва ректор, заместник-кмет и други по сигнали КПКОНПИ разследва ректор, заместник-кмет и други по сигнали
24.01.2020 | 17:00
(0 гласа)

Антиокурпционната комисия образува производства за установяване на конфликт на интереси срещу бившия шеф на БНР, началника на НСО, ректора на икономическия университет във Варна, двама общински съветници в Пазарджик и заместник-кмета на Сливен.

 

 

Това съобщиха от комисията.

За двамата общински съветници има сигнал, че са в управленския орган на спортни клубове, които получават пряко финансиране от бюджета на общината, а самите те, като общински съветници, са участвали в заседание на Общинския съвет, на което са приети решения за актуализация на бюджета и одобряване на плащания /субсидии/ за тези спортни клубове, като са гласували "За" тези решения.

Срещу ректора на икономическия университет във Варна има сигнал, че е работодател на съпругата си,

че и двамата са членове на Академичния съвет и като ръководители на научни звена и съпрузи получават значителни месечни доходи - възнаграждения за заеманите длъжности/ръководители и на катедри и научни звена в университета.

В комисията има и сгинал срещу заместник-кмета на Сливен, че е учредител и председател на фондация, която е партньор на общината

по много от реализираните проекти в региона. А срещу бивш генерален директор на БНР има сигнал, че е предоставил за ползване на СЕМ лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио и по този начин си е осигурил подкрепа от членовете на СЕМ.

Производството срещу началника на НСО е по сигнал за преназначаване без конкурс на длъжност "началник сектор" на лице, с което е в близки отношения, както и за извършени други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата.

КПКОНПИ установила конфликт на интереси по отношение на главния архитект на Благоевград.

Той издавал разрешения за строеж в свой и в частен интерес на свързани с него лица. С решението на главния архитект са наложени и две глоби от по 5000 лв.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...