Обиски и разпити в Басейновата дирекция в Благоевград - 24novini.bg

Обиски и разпити в Басейновата дирекция в Благоевград

Обиски и разпити в Басейновата дирекция в Благоевград, иззети са документи за яз. Студена Обиски и разпити в Басейновата дирекция в Благоевград, иззети са документи за яз. Студена
15.01.2020 | 23:40
(0 гласа)

Една торба документи изнесоха от сградата на Байсейновата дирекция в Благоевград  вчера органите на прокуратурата и МВР. Проверките там продължават втори ден.

 

 


4-часова проверка с разпити и обиски извършиха полицаите във вторник и сряда, преди да напуснат сградата на Бесейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград.

Тя отговаря за заверяването на графиците за водоподаването от яз. Студена за Перник и региона.

Служителите носеха в себе си торба, вероятно с документи.

В сряда проверките и разпиитите там продължиха часове наред.

Както стана ясно, по-рано във вторник  прокуратурата влезе в дружеството като целият следобед бяха извършвани разпити, събиране на свидетелства и одит на документация.

Единствената информация за случващото се вътре бе дадена от Ралица Кукова, директор на Дирекция „Контрол” към Басейнова дирекция, която сподели: „Служители на прокуратурата разглеждат документи, които Басейнова дирекция-Благоевград е предоставила на всички контролиращи органи, имащи отношение към проблема с язовир „Студена”.

Басейновата дирекция контролира водните обеми в реките и язовирите в Югозападна България,

както и графиците за водоползване от операторите и собствениците на ВЕЦ на основата на прогнозите от НИМХ.

За неспазване на плана за водоползване ВиК-Перник беше санкционирана от дирекцията. Въпреки одобрените количества от 1 млн. куб. м водният оператор е изразходвал през ноември заявените 1,5 млн. куб. м. Най-вероятно прокурорската акция е свързана с документацията, потвърждаваща това, предаде БГНЕС.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...