Две са жертвите на взрива във Варна, било е отмъщение - 24novini.bg

Две са жертвите на взрива във Варна, било е отмъщение

Двама са загинали при взрива във Варна Двама са загинали при взрива във Варна
13.01.2020 | 14:34
(0 гласа)

Прокуратурата съобщи информация за мощния взрив, разтърсил през нощта жилищен блок във Варна. На съвместен брифинг на прокуратурата, полицията и кмета Иван Портних бе съобщено, че има една загинала жена, но по-късно в свое съобщение прокуратурата уведоми за две жертви - съседка и друга жена. Втората жена ще се идентифицира по ДНК. Съседите смятат, че актът е отмъщение на осбственика на дома към жена му, която е подала срещу него жалба за домашно насилие.

 

 

3 деца и 4-ма възрастни са настанени в болница, а общо през токсикологията са преминали 18 души.

Инцидентът е станал към 4:20 ч. сутринта в бл. 302 в квартал "Владислав Варненчик".

Цял апартамент на четвъртия етаж е избушен от взрива. Трите деца, които са в болница, са на 2, 10 и 17 години. Цяла нощ медици и полицаи помагаха на хората да бъдат евакуирани от горящия вход. По думите на кмета Портних общината търси жилища на няколко души.

Според медии апартаментът е обитаван от 66-годишен бивш полицай,

който е живеел на семейни начала с жена, с която са имали конфликт. Той е изчезнал и се издирва - казва се Веселин Димитров.

По думи на шефа на местната ОДМВР Даниел Пашов не е известно къде е и жената,

с която е живеел пенсионираният полицай. По-късно Димитров се е свързал с местна медия, където е заявил, че е бил отчаян. Проверява се версията за съхраняване на взривни вещества в апартамента от Димитров.

След като сградата се отдими, ще бъде назначена и конструктивна експертиза - дали няма поражения по целостта й, допълни кметът Портних.

Хората, които живеят в взривения бл. 302 са сигурни обаче, че бившият полицай Веселин Димитров е заложил бомба в жилището за отмъщение.

След като жената, с която съжителствал на семейни начала подала сигнал за домашно насилие, той получил предизвестие,

че трябва да напусне апартамента до 10 дни. До късно предната вечер съседи виждали как той изнася багаж от апартамента. За съжаление по данни на прокуратурата жертвите на взрива са две.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...