Горя психодиспансерът в София - 24novini.bg

Горя психодиспансерът в София

На място са пристигнали десет екипа на пожарната. На място са пристигнали десет екипа на пожарната. Архив
31.12.2019 | 10:56
(0 гласа)

Голям пожар е избухнал в сградата на психодиспансера в София, на Сточна гара, срещу Спешна помощ, съобщи бТВ. Огънят е обхванал покрива на сградата. 


Пожарът е избухнал малко след 5:00 ч. тази сутрин.

В психодиспансера е имало общо 51 пациенти, които са евакуирани и настанени в съседната сграда, която е стабилна и отопляема. Няма пострадали хора, огънят вече е локализиран.

Поради вятъра работата на пожарникарите е затруднена. На място са десет екипа на пожарната, съставени от 37 пожарникаря с техника.

Комисар Николай Николов заяви по телефона за Нова телевизия, че са проверени всички стаи на сградата, включително е гледано и под леглата. Всички хора са изведени благодарение на изключително професионалното поведение на персонала на болницата.

 

"Повечето от пациентите са били контактни и послушни, но е нормално в такава ситуация да има и напрежение, и стрес", заяви шефът на пожарната.

Николов засега се въздържа от оценка както на щетите, така и да посочи първоизточника на огъня. Предположенията са обаче, че пожарът е тръгнал от безстопанствена сграда до психодиспансера и в неговия двор. Огънят бързо се е прехвърлил към сградата на администрацията.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...