До пет пъти над нормата е замърсяването на въздуха в София - 24novini.bg

До пет пъти над нормата е замърсяването на въздуха в София

Въздухът в София отново е опасно мръсен. На места достига до пет пъти над нормата. Зелен билет обаче няма. Въздухът в София отново е опасно мръсен. На места достига до пет пъти над нормата. Зелен билет обаче няма. AirTube.info
Михаил Андреев 07.12.2019 | 09:17
(0 гласа)

Въздухът в София е опасно мръсен. Тази сутрин, около 9:00 часа замърсяването на въздуха е средно около три пъти над допустимите 50 микрограма / кубичен метър. Данните са от гражданската платформа AirTube.info, където обаче могат да се следят и данните от официалните станции.

 

 

В столичните квартали

Бъкстон, Света Троица и Младост са едни от най-високите стойности - над 200 микрограма на кубичен метър или четири пъти над нормата. 

В останалите столични квартали превишаването е със средно около три пъти, като стойностите на замърсителите варират между 110 и 170 микрограма. 

Коренна разлика има обаче в резултатите, които показват измервателните станции на гражданите и тези на МОСВ. Данните от официалните станции се актуализират на всеки час и в момента те показват стойностите на замърсяване от преди един час - около 70 микрограма. 

Въпреки че, въздухът е силно замърсен, не е въведен зелен билет за градския транспорт, който по принцип трябва да се въвежда в дните със силно замърсен въздух. Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че от общината стирктно следят качеството на въздуха. 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...