Убиецът на баща и син Ботеви от Пловдив остава в ареста - 24novini.bg

Убиецът на баща и син Ботеви от Пловдив остава в ареста

Застрелялият бащата и сина в Пловдив остава в ареста за постоянно Застрелялият бащата и сина в Пловдив остава в ареста за постоянно
29.11.2019 | 22:20
(0 гласа)

Обвиненият в двойно убийство Йордан Таков остава в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", реши състав на Окръжния съд в Пловдив. На Таков е повдигнато обвинение за убийството на баща и син - Васил и Христо Ботеви, извършено на 26 ноември на ул. "Борба" в града.

Пред съда обвиняемият каза, че не е имал избор и че иска да се прибере вкъщи, защото имало опасност за семейството му.

Според прокурора по делото обаче, са налице всички предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, информира БТА.

Таков е признал вината си, а от доказателствата по делото става ясно, че той е застрелял двамата с пистолет, каза прокурорът. По думите му, не е доказано твърдението на обвиняемия, че бил провокиран от жертвите; той дал спорни обяснения, че бил нападнат и че това била единствената възможност да се защити.

Защитникът на Йордан Таков - Стефан Левашки, каза, че още на мястото на престъплението той е разказал на тримата полицаи, че е бил нападнат и се е защитил.

Самият Таков е позвънил на тел. 112 и не е бягал. Адвокатът очаква след изготвяне на експертизите обвинението да бъде преквалифицирано.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...