Откриха мъжа, за когото влюбената банкерка открадна 1 млн. лв. - 24novini.bg

Откриха мъжа, за когото влюбената банкерка открадна 1 млн. лв.

Задържан е мъжът, за когото е крадяла влюбената банкерка Задържан е мъжът, за когото е крадяла влюбената банкерка
28.11.2019 | 10:38
(0 гласа)

Самоличността на мъжа, за когото се твърди, че е получил близо 1 млн. лева от банкова служителка, е установена. Предстои да се докаже дали той наистина е съучастник в престъплението”.

Това заяви пред NOVA окръжният прокурор във Варна Красимир Конов.

Банковата служителка, обвинена за длъжностно присвояване на близо 1 млн. лева, му е пращала откраднатите от клиенти на банката пари.

„Предвиденото наказанието за служителката е затвор за 10 години или повече. Служителката е задържана за срок до 72 часа. Ще бъде решено дали тя ще бъде задържана за постоянно” , поясни Конов. Той допълни, че засегнатите хора са около 30.

Във вторник 38-годишната специалистка Невена Й. беше арестувана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. Сигнал за деянието е подаден от финансовата институция, съобщиха от прокуратурата.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители.

Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични. Служителката обяснила, че искала да помогне на своя познат, който имал финансови проблеми.

38-годишната специалистка е работела в отдел „Банкиране на дребно“ от над 10 години.

Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Прокуратурата не казва коя е банката. Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо.

Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.

Банковата служителка не е криминално проявена и е работила в банката от 2007 г., обясни окръжният прокурор на Варна Красимир Конов, цитиран от БНР.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...