Извънредно! Двамa загинаха при пожар в "Пирогов" - 24novini.bg

Извънредно! Двамa загинаха при пожар в "Пирогов"

На място са изпратени 12 пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които успели да локализират и потушат огъня. На място са изпратени 12 пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които успели да локализират и потушат огъня. бТВ
27.11.2019 | 07:33
(1 глас)

Голям пожар избухна в "Пирогов" днес малко преди 4:00 часа сутринта, съобщи Нова телевизия. Двама мъже са загинали, 100 човека са евакуирани, 15 души са леко обгазени, сред тях и двамата полицаи. 

 

 

Всички са прехвърлени в други отделения и няма опасност за живота им, увери министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. 

Преди да избухне пожарът е имало взрив на кислородна бутилка в една от стаите на Второ вътрешно отделение. Вследствие на експлозията е рухнала стена. Загиналите мъже са били на 55 и 68 години, тежко болни и неподвижни. 

По думите на министърът на вътрешните работи Младен Маринов е изключена възможността това да е трористичен акт.

"Текат процесуално-следствени действия под надзора на Софийската градска прокуратура", заяви той.

Сигналът за инцидента е подаден в оператичния център на Столичната пожарна. Незабавно на мястото са изпратени

12 пожарни екипа, аварийно-спасителен екип и автомеханични стълби, които успели да локализират и потушат огъня около 25 минути след избухването му.

Спешният институт отваря гореща линия, на която близки на пациенти ще могат да получават информация. Номерът е 02 915 45 40, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на болницата проф. д-р Николай Габровски. Той призова линията да използват само роднини и приятели на настанени в засегнатото от огъня Второ вътрешно отделение.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...