Съденият кантонер призна: Взех си патронче уиски, за да заспя - 24novini.bg

Съденият кантонер призна: Взех си патронче уиски, за да заспя

Пияният кантонер призна вината си пред съда и че е изпил патронче с уиски, за да заспи Пияният кантонер призна вината си пред съда и че е изпил патронче с уиски, за да заспи
16.11.2019 | 21:20
(0 гласа)

Асеновградският районен съд остави за постоянно в ареста кантонера, който в нетрезво състояние забрави да спусне бариерите на прелез и предизвика тежка катастрофа между влак и кола.

 

 

Според прокуратурата провинението на служителя на железниците е тежко, а за това престъпление законът предвижда затвор от 2 до 10 години.

Държавното обвинение поиска най-тежката мярка за пазача, чиято кръвна проба показала, че е бил с 2,61 промила алкохол.

Кирил Македонски признава вината си за това, че се е явил в нетрезво състояние на работното си място, забравил е да спусне бариерите и така се е стигнало до сблъсък между влак и автомобил.

Резултатът – трима ранени в болница, един от които - с опасност за живота.

Кантонерът се яви с белезници в съдебната зала. 60-годишният мъж, който половината от живота си е прекарал на работа в БДЖ, призна, че по време на нощната си смяна е употребил алкохол. "Взех си патронче уиски и около 23 ч. започнах да пия, за да заспя. Събудих се в 5. Изпратих влаковете в 5 и в 6 часа, но с този в 7 стана белята. Като дойде колежката, се обърнах с гръб към бариерите и започнах да говоря", разказа Македонски.

Влакът преминава на вдигнати бариери и в този момент автомобил с трима младежи пресича прелеза.

"Естествено, че чувствам вина. 70% вината е моя, 30% е на шофьора – той летеше със 70 км/ч.

Когато КАТ дойдоха, видяха, че той не е ударил спирачка, няма и спирачен път", допълни Македонски пред камерите на Нова телевизия.

Прокуратурата повдигна ново обвинение срещу служителя на железниците.

"За пияно състояние Наказателният кодекс изисква 0,5 промила, а в случая имаме 2,61, което е драстично", посочи наблюдаващият прокурор Венелин Савов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...