Манолова: Властта може да бъде победена - 24novini.bg

Манолова: Властта може да бъде победена

Манолова заяви, че "шамарът, ударен на властта, още звънти" Манолова заяви, че "шамарът, ударен на властта, още звънти" Архив
14.11.2019 | 09:23
(0 гласа)

Видя се, че едноличната власт може да бъде победена.

 

 

Това заяви Мая Манолова, която бе независим кандидат за кмет на София, в сутрешния блок на БНТ.

"Видях страх и паника във властта от това, че гражданите могат да се обединят и да потърсят правата си.

Страхът е лош съветник и това, че продължават по този начин наистина говори, че

шамарът, който получиха на местните избори в София още звънти", допълни тя.

"Властта за малко не беше победена. Видя се и как може да бъде победена - чрез обединение на гражданите, на леви и десни, на безпартийни, на хора, които стоят на ценностите на демокрацията. Видя се и какво може да направи властта, бранейки привилегиите си", заяви още тя.

По думите на Манолова

тя и екипа й разполагат с много доказателства за манипулация на изборите и злоупотреба с гласовете на хората.

Тя подчерта, че доказателствата за разделени в четири групи - нарушения с избирателните списъци, нарушенията с протоколите в СИК, нарушения с бюлетините и нарушенията с организация на изборите.

"Аз като граждански кандидат, и моят екип нямаме ресурса, който би имал съдът, да извади всички протоколи. В 60% от протоколите са правени корекции. Това е правено в нарушение на правилата", обясни Манолова.

По думите й протоколите са били представяни на представители на столична администрация, които са били назначени за сътрудници. По нейни данни в 900 секционни протокола има разминавания.

Манолова подчерта, че има 7000 недействителните бюлетини, като единствените несгрешени бюлетини са тези в ромските секции.

"В центъра на София грешките са масови", заяви тя.

"Не става въпрос за моята загуба, става въпрос за злоупотреби като купуване на гласове, контролиран вот, натиск върху столичани", категорична бе Манолова.

За петицията, която Инициативният комитет, който я издигна за кандидат за кмет, започна, Манолова обясни, че е за промяна в изборното законодателство и в нея се настоява за елктронно и машинно гласуване.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...