Столичният електротранспорт обвини ватманката за дерайлиралия трамвай - 24novini.bg

Столичният електротранспорт обвини ватманката за дерайлиралия трамвай

От Столичен електротранспорт обвиниха ватманката за инцидента с трамвай вчера, при който пострада жена. От Столичен електротранспорт обвиниха ватманката за инцидента с трамвай вчера, при който пострада жена. бТВ
13.11.2019 | 12:41
(0 гласа)

Жената, която вчера беше ударена от дерайлирал трамвай пред Съдебната палата в София, е настанена в "Пирогов" със счупен крак. Тя е без опасност за живота. 

 

 

Към момента се работи по две версии за инцидента - повреда в стрелката, която определя посоката на движение и несъобразена скорост, която е 10 км/ч.

"Стрелката, която е с автоматичен режим на отваряне, е в пълна изправност. Ватманката на трамвая не е успяла да задейства автоматично стрелката", обясни инж. Иво Василев от Столичен електротранспорт тази сутрин пред бТВ.

По думите на Василев жената е била в шоково състояние и не е могла да обясни какво точно се е случило. Експертът заяви, че се е наложило тя да слезе от трамвая и ръчно да манипулира стрелката.

Той подчерта, че в стрелката е имало пясък, който се пуска от спирачните системи на мотрисите при буксуване.

"Пясъкът е трябвало да бъде почистен, преди стрелката да бъде отворена.  Жената най-вероятно е помислила, че стрелката е отворена. При тръгването механизмът се разцепва, което води до дерайлирането”, изтъкна той.

Тепърва предстоят експертизи, които ще покажат дали ватманката има вина за инцидента и дали съответната стрелка е работела.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...