Иванчева и Петрова остават под домашен арест - 24novini.bg

Иванчева и Петрова остават под домашен арест

Иванчева и Петрова остават под домашен арест. Иванчева и Петрова остават под домашен арест. Архив
12.10.2019 | 21:20
(0 гласа)

Апелативният спецсъд реши бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейниста заместничка Биляна Петрова да останат под домашен арест.

 

 

Делото вчера започна с искане за отвод на целия съдебен състав.

Съдебният процес срещу Иванчева и Петрова е на апелативна инстанция, след като Спецсъдът ги осъди на по 20 и 15 години затвор след повдигнато обвинение за вземане на подкуп в особено големи размери.

Председателят на съда Георги Ушев отказа искането за отвод. Защитата на Иванчева и Петрова поиска отвода с мотива, че съставът няма да разгледа възражението срещу постановената на първа инстанция присъда честно и безпристрастно.

На заседанието беше отхвърлено и искането да бъде разпитан заместник-главният прокурор Иван Гешев. 

Бившата кметица на район "Младост" и заместничката й се оплакаха, че заради мерките им за неотклонение, не са успели да се включат в предизборните дебати за местните избори. В момента Десислава Иванчева е кандидат за кмет на София, а Биляна Петрова е кандидат за кмет на "Младост".

На първа инстанция присъда заедно с тях получи и бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров, който според държавното обвинение е посредничил при вземането на парите.

Според държавното обвинение обаче подобни искания са несъстоятелни, а аргументите за тях - силно преекспонирани.

Заседанието продължи с исканията на двете страни за допускане на нови доказателства по делото

и съдът остави без уважение всяко едно от основанията за отвод. 

Новите доказателства, които ще се събират по случая са нови графалогични експертизи, амболаторни картони за здравословното състояние на Дюлгеров, които според защитника му непрекъснато се влошава, както и записи от камери.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...