Маринела Арабаджиева остава в следствения арест - 24novini.bg

Маринела Арабаджиева остава в следствения арест

26.09.2019 | 13:30
(0 гласа)

Въпреки здравословните си проблеми Маринела Арабаджиева остава в следствения арест. Това стана ясно след като Апелативният специализиран съд днес отмени решението на по-ниската инстанция съпругата на Ветко Арабаджиев да бъде пусната под домашен арест, за да се лекува.

 

Бизнесдамата избухна в сълзи, когато чу решението на магистратите. Тя обясни, че се чувства много зле и днес пак й е прилошало, защото кръвното й паднало до 90/60.  Постоянно до нея в съдебната зала беше медсестра, за да реагира при нова криза.

"От 3 години е в това състояние, тогава във ВМА едвам са я спасили, била е в кома", обясни адвокатката Ина Лулчева.
“За мен е шок да бъда вързана” каза Маринела по повод отказа си да се лекува в Правителствена болница.

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката ѝ за неотклонение в "домашен арест". Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно състояние, доказано с медицински експертизи и становище на лекари.

На следващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу това определение. От държавното обвинение мотивираха протеста си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева, които сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. 

Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец”, въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли месец.

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения. Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления (при условията на съучастие и в рамките на продължавано престъпление), както и изпиране на пари.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...