Изпращат Полфрийман в център за чужденци. Няма документи - 24novini.bg

Изпращат Полфрийман в център за чужденци. Няма документи

Джок Полфрийман е изведен от Софийския затвор с кола на агенция "Миграция" към МВР. Джок Полфрийман е изведен от Софийския затвор с кола на агенция "Миграция" към МВР. Нова телевизия
20.09.2019 | 16:59
(0 гласа)

Джок Полфрийман, който Софийският апелативен съд освободи вчера, отива в Център за временно настаняване на чужденци в Бусманци, тъй като няма валидни документи за самоличност, съобщи Нова телевизия.

Австралиецът, който уби българския студен Андрей Монов, е изведен с кола на дирекция "Миграция" към Министерството на вътрешните работи около 15.40 часа днес, съобщават от правосъдното министерство.

На излизане от Софийския затвор австралиецът благодарил на заместник-началника на затвора, а от Дирекция "Миграция" не разрешили той да говори с медиите. 

Припомняме, че вчера Полфрийман беше освободен предсрочно. Ден по-късно магистратите обявиха мотивите за решението си. 

Австралиецът е пуснат почти осем години по-рано от затвора, защото е изтърпял по-голямата част от наказанието си (12 от общо 20 години лишаване от свобода", има доклади за добро поведение през последните две години, бил любознателен и научил български език, сочат мотивите на съда. 

Снимка: БГНЕС

 

Полфрийман вече е изплатил и част от обезщетението в размер на 400 хил. лева, присъдено на близките на жертвата Андрей Монов. 

Адвокатът на австралиеца заяви пред Нова телевизия, че клиентът му има няколко предложения за работа, но няма валиден паспорт и не е ясно дали ще бъде екстрадиран в родината си.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...