Основната версия за катастрофата с Караянчева е отнето предимство - 24novini.bg

Основната версия за катастрофата с Караянчева е отнето предимство

Председателят на парламента Цвета Караянчева пострада при катастрофа край Хитрино. Председателят на парламента Цвета Караянчева пострада при катастрофа край Хитрино. Архив
17.09.2019 | 12:30
(0 гласа)

Основната версия, по която работят разследващите за катастрофата, в която пострада председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, е отнемане на предимство на колата на НСО. Според пътни експертни нараняванията на Караянчева сочат, че тя не е била с обезопасителен колан. 

 

 

Причината да не се стигне до по-сериозни последици е професионалната реакция на шофьора, смята бившият шеф на службата Димитър Владимиров.

По думите му водачът на колата на НСО е един от най-добрите, назначен през 2003 година. 

"Минал е през всички стадии, возил е председатели на парламента, депутати, министри и според мен това е оказало голяма и ключова роля да не се получи челен сблъсък”, поясни той

Владимиров твърди, че вината е ясна. И е на жената зад волана на другия автомобил.

"Изведнъж е изскочила от другия завой и е навлязла в с колата си. Няма обяснение защо колата е поднесла и е влязла в насрещната лента", обяснява той. 

„Когато настъпват такива тежки ПТП-та, налице е човешка грешка. Убеден съм, че в този случай има повече от една човешка грешка”, смята Богдан Милчев, от Института за пътна безопасност.

Според пътните експерти вина има и пътната настилка, която е била посипана с пясък.

„Няма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задната седалка”, категоричен е Владимиров и допълва, че по всяка вероятност Караянчева е била без колан.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...