Шефът на ТАД Груп получи още едно обвинение - 24novini.bg

Шефът на ТАД Груп получи още едно обвинение

Освен за подбудителство към кибертероризъм, Иван Тодоров вече има обвинение и за организиране на престъпна група с користни цели. Освен за подбудителство към кибертероризъм, Иван Тодоров вече има обвинение и за организиране на престъпна група с користни цели. Архив
12.09.2019 | 20:37
(0 гласа)

Шефът на "ТАД Груп" Иван Тодров, който е обвинен за подбудителство към кибертероризъм заради хакерската атака срещу НАП, получи още едно обвинение по случая, съобщи бТВ. 

 

 

Тодоров е обвинен в организиране на престъпна група с користна цел. 

Според прокуратурата той е карал служителите на фирмата да търсят пропуски в защитата на различни сайтове с цел принуда за сключване на договори с фирмата.

Адвокатът на Тодоров обаче твърди, че нито един от разпитаните свидетели не дава показания да е изнудван или принуждаван да плаща.

Днес трябваше да бъде разгледана мярката за неотклонение на обвиняемия, но съдът отложи решението за утре. 

Припомняме, че Иван Тодоров, търговският директор на фирмата Георги Янков и служителят Кристиян Бойков се сдобиха с обвинение за кибератаката срещу НАП. Те са обвинени в кибертероризъм. 

Първоначално Тодоров беше пуснат под гаранция, но след това съдът реши да му наложи мярката "задържане под стража" поради риск от извършване на нови престъпления.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...