25 години затвор за убиеца на 7-годишното момиченце от Момчилград - 24novini.bg

25 години затвор за убиеца на 7-годишното момиченце от Момчилград

09.09.2019 | 22:00
(0 гласа)

Убиецът на малката Дамла от Момчилград ще лежи 25 години в затвора, реши Върховният касационен съд.

Решението потвърждава присъдата на Апелативния съд в Пловдив, който увеличи годините, които мъжът ще прекара в затвора от 23 на 25 години.

Наказанието отговаря на изключително висока степен на обществена опасност на престъплението и на много висока степен на обществена опасност на самия извършител, се казва в решението на магистратите.

Като утежняващо отговорността обстоятелство магистратите приемат, че момиченцето било силно привързано към подсъдимия и изпитвало обич към него.

Родителите на детето също се намирали в близки отношения с убиеца, имали му доверие, с което той злоупотребил.

Пред Окръжен съд-Кърджали делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият е признал изцяло фактите по обвинението.

По тази причина първоначално определеното наказание - доживотен затвор, е заменено с лишаване от свобода, съгласно задължителното изискване на закона в тези случаи.

7-годишното момиченце беше открито мъртво от майка си в дома им в Момчилград на 17 декември 2017 г. Няколко дни по-късно задържаха убиеца - братовчедът на детето. Решението на Върховния касационен съд не подлежи на обжалване.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...