Разпитваха бивш главен редактор на вестник „Дума” - 24novini.bg

Разпитваха бивш главен редактор на вестник „Дума”

09.09.2019 | 20:40
(0 гласа)

Бившият главен редактор на вестник "Дума" - Юрий Борисов, е бил отведен за разпит тази сутрин. По-късно от официално съобщение на прокуратурата до медиите стана ясно, че Борисов е пуснат без обвинение. Той е бил разпитан в качеството му на свидетел.

 

Журналистът сега е един от секретарите на националното движение "Русофили".

Рано тази сутрин домът на Борисов е бил обискиран, иззети са били компютърът, телефонът му и две приветствия до събора на организацията от минали години.

Взели са и папка с изрезки от интервюта, разказва за Дарик съпругата му. Обяснено й било, че има образувано досъдебно производство от 3.07.2019 г. в спецпрокуратурата, а разследващите са показали разрешение за обиск, взето от съдия.

От документа ставало ясно, че делото е по чл. 105 от Наказателния кодекс. Текстът гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Съпругата на Борисов разказа за Нова тв, че заедно с мъжа й в следствения арест са задържани и други членове на ръководството на "Русофили". 
 

По неофициална информация в офиси и в дома на председателя на "Русофили" Николай Малинов също са извършени обиски. За разпит е била извикана в качеството си на свидетел главният секретар на движението Кристина Иванова. За разпити са били привикани още зам.-председателят на "Русофили" Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП и други членове на Изпълнителното бюро на организацията. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...