Над 4000 са сигналите за сексуално насилие над деца - 24novini.bg

Над 4000 са сигналите за сексуално насилие над деца

Над 4000 сигнала за сексуално насилие над деца са подадени през 2018 г. Над 4000 сигнала за сексуално насилие над деца са подадени през 2018 г.
08.09.2019 | 22:40
(0 гласа)

Асоциация "Родители" съобщи за над 4000 сигнала за сексуално насилие над деца, като те са само част от огромното количество сигнали на деца за упражняван върху тях тормоз.

 

 

Общо сигналите са над 6000 за 2018 година, алармират от асоциацията.

Те са подавани на горещата линия за онлайн безопасност, а 2/3 от тях са за сексуално насилие над деца.

За подобряване на комуникацията в интернет-пространството те стартираха кампания "Героят си ти." Езикът на омразата, непознатият враг от другата страна на монитора, психическият тормоз - това са малка част от опасностите, които дебнат децата ни в интернет-пространството и социалните мрежи, посочват организаторите.

Асоциация "Родители" търси вариант тази среда да стане безопасна за подрастващите и младите хора. А кампанията "Героят си ти" е по инициатива на младежите към асоциацията.

„50 процента от децата си признават, в едно наше изследване което правихме, че не разпознават фалшива информация от истинска.

Склонни са да общуват с непознати в интеренет и това цялото нещо ги поставя в страхотни рискове, включително и много бързо попадат на неподходящо съдържание като търсят нещо”, казва Антоанета Василева от асоциацията.

Те са изготвили наръчник за дигитална грамотност. Събраната в него информация, както и други препоръки на специалисти ще бъдат представени на образователното министерство, за да бъдат предпазвани децата от злоупотреби с тяхното доверие в интернет и дигитална среда.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...