Съдът прекрати делото срещу Митьо Очите - 24novini.bg

Съдът прекрати делото срещу Митьо Очите

Прокуратурата трябва да пише нов обвинителен акт срещу Димитър Желязков - Митьо Очите Прокуратурата трябва да пише нов обвинителен акт срещу Димитър Желязков - Митьо Очите
06.09.2019 | 14:16
(0 гласа)

Специализираният апелативен наказателен съд прекрати делото срещу несебърския бос Димитър Желязков-Очите и още 12 души, сред които и дъщеря му Станислава, подсъдими за участие в организирана престъпна група и върна случая обратно в специализираната прокуратура за ново разследване и ревизия, предаде DarikNews.

 

 

Причината е отстраняване на съществени процесуални нарушения в 180-те страници обвинителен акт.

До този развой се стигна, след като Специализираният наказателен съд намери множество пороци в обвинителния акт, част от които според защитата на подсъдимите, са неотстраними.

Има разминавания в сумите, които изнудваните от бандата му са давали и други проблеми с документа.

Сега прокуратурата спешно трябва да изготви нов обвинителен акт по случая.

Припомняме, че Митьо Очите беше задържан в Истанбул през август 2018 г., а през февруари беше екстрадиран у нас.

Припомняме, че Димитър Желязков е обвинен за това, че е ръководил организирана престъпна група за изнудване, принуда, заплахи, палежи и разпространение на наркотици. В нея са участвали още 12 души, включително и дъщерята на Желязков - Станислава. Тя е с обвинение за събиране на такса „Спокойствие" от таксиметрови фирми и собственици на търговски обекти в „Слънчев бряг”.

Освен това той трябва да отговаря за 9 деяния, извършени от него и от останалите обвиняеми

по негово лично разпореждане.

За извършените от него престъпления законът предвижда до 15 г. затвор, глоба от 5000 до 10 000 лева и конфискация на една втора от имуществото му.

"След броени дни изтича 8-месечният срок и по закон, ако до това време не бъде внесен годен обвинителен акт в съда, всички подсъдими с мярка за неотклонение „задържане под стража“, трябва да бъдат освободени", коментира пред DarikNews адвокат Захари Кирилов, който е ангажиран със защитата на двама от подсъдимите.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...