От БАБХ Бургас сключвали фиктивни договори за животински отпадъци - 24novini.bg

От БАБХ Бургас сключвали фиктивни договори за животински отпадъци

Ръководството на ОДБХ в Бургас са сключвали фиктивни договори за унищожаване на животински отпадъци. Ръководството на ОДБХ в Бургас са сключвали фиктивни договори за унищожаване на животински отпадъци.
29.08.2019 | 13:57
(0 гласа)
Ръководството на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Бургас е замесена с фирма, чиято основна дейност е сключване на договори с ресторанти и заведения, където има различни животински отпадъци.
Това заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ.
 
Гешев обясни, че заведения и ресторанти, които имат животински отпадъци по закон трябва да сключат договор за изкупуването на отпадъци.
 
"Сключени са фиктивни договори с фирмата, като служителите на Дирекцията по храните са мотивирали по правилния начин дребни и средни предприемачи да сключат фиктивни договори, а фирмата да няма възможност да унищожи отпадъците", обясни той арестите и акцията на ГДБОП вчера в сградата на ОДБХ в Бургас.
 
Според Гешев има още едно направление, по което действат от ОДБХ - Бургас, а именно така наречената "такса спокойствие".
 
"Става въпрос за престъпна матрица, която беше налице и при служители на НАП, и при служители на агенция "Митници", и при служители на МВР. Групи вземат пари, така наречената такса спокойствие, за да не изпълнят служебните си задължения", обясни зам.-главният прокурор. 
 
 
Гешев заяви, че провелата се акция вчера няма общо с провелата се преди месец проверка за незаконно загробване на прасета.
0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...