Прокуратурата: Малката Кристин е починала от удари по главата с камък - 24novini.bg

Прокуратурата: Малката Кристин е починала от удари по главата с камък

Румяна Арнаудова заяви, че убитото в Сотиря момиченце е починало от удари по главата Румяна Арнаудова заяви, че убитото в Сотиря момиченце е починало от удари по главата
19.08.2019 | 15:35
(0 гласа)

Обвиненият за престъплението в с. Сотиря Мартин Трифонов има предишна присъда за блудство и опит за изнасилване.Това съобщи пред NOVA говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Преди минути стана ясно още, че Окръжната прокуратура в Сливен е поискала мярка "задържане под стража" за убиеца Мартин Трифонов.

 

Причината за смъртта на 7-годишната Кристин е тежка черепно-мозъчна травма.

Обвинен за жестокото престъпление е 21-годишният Трифонов, който направи пълни самопризнания. Предишна му присъда за блудство и опит за изнасилване е била 8 месеца условна присъда и изпитателен срок от 2 години, обясни говорителят на главния прокурор.

„Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице”, каза Арнаудова.

„Обяснил е интензитета и начина, по който е нанесъл ударите. Използвал е камък за нанасяне на тежки наранявания по детето.

Твърди, че е извършил тези действия под влиянието на алкохола. Това, разбира се, не оправдава лицето", заяви още говорителят на главния прокурор.

„Нямаме данни за ненавременна или неадекватна намеса на медицинския екип.

Причината за смъртта на детето е тежка черепно-мозъчна травма с излив на мозъчно вещество, несъвместимо с живота”, обясни Арнаудова в отговор на обвиненията на семейството на изнасиленото момиченце и към лекарите.

Днес в Сливен е ден на траур, а довечера в града се провежда протест за солидарност към почерненото семейство на малката Кристин.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...