Обезвредиха откритите свински трупове при Гавраилово - 24novini.bg

Обезвредиха откритите свински трупове при Гавраилово

Свинските трупове открити при Гавраилово са обезвредени Свинските трупове открити при Гавраилово са обезвредени
11.08.2019 | 16:31
(0 гласа)

Обезвредиха незаконно изхвърлените в дере свински трупове край сливенското село Гавраилово, съобщава bTV. Припомняме, че в гората над селото са били открити чували с разложени животински останки, които, по думи на местните жители, са отпадъци oт масовото клане на прасета заради мерките на държавата срещу африканската чума.

 

Днес полиция, горски, ветеринари, прокуратурата и местната власт предприеха действия по сигнала. Районът беше отцепен. Предстои мястото да бъде обеззаразено с препарати. С изпратена от община Сливен техника останките бяха заровени дълбоко под земята. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

 

Според кметовете на съседните села отпадъците са от незаконна ферма. Кметът на село Малко Чочовене Михаил Георгиев твърди, че става въпрос за масово клане на животни.

Въпреки че кметът на Гавраилово Димитър Андреев отрича, местните посочват, че отпадъците от клането на домашни прасета масово се изхвърлят извън селото.

 

По думи на Андреев хората са били уведомени, че трябва, когато заколят животните си, да ги заравят в дворовете или да ги изгорят. Това че някой не си е свършил работата, аз не мога да кажа нищо, заяви той.

Припомняме, днес е последният ден, в който стопаните на домашни прасета в Пазарджишко и региона трябва доброволно да умъртвят животните си, след като получиха едноседмична отсрочка от премиера след масовия си протест.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...