Защитата на Тодоров: Няма доказателства за подбудителство - 24novini.bg

Защитата на Тодоров: Няма доказателства за подбудителство

Ина Лулчева смята, че прокуратурата прави опити да създаде обществено мнение, като разпространява до медиите снимки по делото. Ина Лулчева смята, че прокуратурата прави опити да създаде обществено мнение, като разпространява до медиите снимки по делото.
09.08.2019 | 14:00
(0 гласа)

"Няма доказателства за подбудителство. Всички доказателства по делото касаят работата на фирмата", заяви адвокатът на собственика на "Тад Груп" Иван Тодоров Ина Лулчева.

 

 

Вчера съдът остави в ареста Тодоров, който е обвинен за подбудителство към кибертероризъм заради хакерската атака срещу НАП.

Според Лулчева собственикът на "Тад Груп" е оставен в ареста само, защото е собственик на фирмата.

"Кристиян Бойков, който е обвинен за физическото извършване на престъплението е с мярка "подписка", друият подбудител е освободен срещу парична гаранция, а Иван Тодоров е задържан само, защото е собственик на фирмата",

заяви тя. 

Адвокатът твърди, че разговорът за пробива в НАП, който беше разпространен от прокуратурата до медиите, не е воден с Иван Тодоров. 

 

Според Лулчева се "създава впечатление, че доказателствата, които прокуратурата разпространи до медиите са повлияли на разследването."

Това е много неприятно, защото влияние би трябвало да имат само доказателствата по делото, представени в съда. Опитите на прокуратурата да създадат някакви обществени нагласи не би трябвало да имат влияние",

заяви тя.

Припомняме, че служителят на "ТАД Груп" Кристиян Бойков е обвинен за физически извършител на хакерската атака срещу НАП. Той беше освободен от ареста срещу парична гаранция и е с мярка за неотклонение "подписка".

За подбудителство бяха обвинени собственикът на фирмата Иван Тодоров и търговският директор Георги Янков, който плати гаранция 20 хил. лева. Тодоров беше освободен срещу парична гаранция от 100 хил. лева, но вчера съдът отмени гаранцията му и го остави в ареста с мотива, че "може да извърши друго престъпление". 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...