Има свидетели на убийството на бай Коста, но не са му помогнали - 24novini.bg

Има свидетели на убийството на бай Коста, но не са му помогнали

Полицията залови в Хърватия извършителя на убийството на Бай Коста от поклоническия поход Полицията залови в Хърватия извършителя на убийството на Бай Коста от поклоническия поход
06.08.2019 | 11:00
(0 гласа)

Голям брой свидетели не са направили нищо, за да спасят Коста Янков, който беше зверски убит по време на поход към Рилския манастир. Това съобщи за Нова тв говорителят на прокуратурата в Перник Николай Цветков.

Припомняме, че в Хърватия бе заловен убиецът на бай Коста от поклонническия поход,

като мъжът е напуснал България вечерта след убийството. Той е на 46 години. Очаква се да бъде екстрадиран.

77-годишният участник в поклонническия поход Бай Коста беше открит мъртъв край пътя между селата Дрен и Долна Диканя.

По данни на прокуратурата във фаталната нощ на 26 юли заради влошеното си зрение Коста Янков объркал пътя и вместо в черквата влязъл в частна вила. Малко по-късно там много пиян се прибрал предполагаемият извършител и пребил до смърт възрастния човек.

"По нещастно стечение на обстоятелствата Коста е влязъл в дома на извършителя на убийството, вместо в храма, намиращ се в центъра на с. Дрен", обясни прокурорът Николай Цветков.

Възрастният мъж не е виждал добре и в тъмното се е объркал, смятат разследващите.

Цветков разясни още, че от свидетелски разкази е станало ясно, че собственикът на къщата е бил пиян. Той не е дал възможност на Коста Янков да му даде обяснения защо и как се е отзовал в дома му.

Свидетели на убийството са станали близки на 46-годишния мъж.

"Негов съсед му е помогнал да изнесат тялото до пътя, където е изоставено. Обвиненият е имал криминална регистрация за образуване на лека телесна повреда. Установено е, че след употреба на алкохол лицето става агресивно", обобщи Николай Цветков.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...