Бившият шеф на КОНПИ с охрана на НСО. Има заплахи за живота му - 24novini.bg

Бившият шеф на КОНПИ с охрана на НСО. Има заплахи за живота му

04.08.2019 | 08:48
(0 гласа)

Националната служба охранявала Георгиев от пет месеца, тъй като имало заплахи за живота му, които били оценени от специалистите като сериозни. Именно поради тази причина той все още е охраняван, обясни бившият антикорупционен шеф пред Нова телевизия.

 

Георгиев определи скандала с апартамента му като измислен.

Четири месеца НАП провери всички мой доходи и на семейството ми за 6 години назад. Изчаках да приключи проверката на НАП, защото исках да изляза чист пред хората и да кажа – „проверката показа, че всичко е законно, но след този скандал не мога да остана на поста си“, обясни Георгиев причината да изчака с освобождаване на поста.

Той посочи три причини, заради които нямало как да остане – семейството му било подложено на тормоз, а скандалът навредил както на личната му репутация, така и на имиджа на КПКОНПИ.

 

Георгиев посочи, че е коментирал оставката само със семейството си, не и с премиера Борисов.

Няма причина да коментирам с премиера как да постъпя и дали да си давам оставката, ние сме независим орган,

заяви той.

Изговориха се лъжи. Аз не притежавам медии и не мога да ги оборвам денонощно. Лъже се за всичко във връзка с жилището ми като се започне от там, че цената е ниска – по 1000 евро на квадрат съм платил, каза той. Георгиев посочи, че имал нужда от по-голямо жилие, тъй като очаквал второ дете и е купил апартамента след като продал наследствен имот и изтеглил кредит.

Бившият антикорупционен шеф смята, че е настъпил интереси на олигарси, които са довели до атаките срещу него.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...