Адвокат: Прокуратурата насажда негативно мнение в обществото - 24novini.bg

Адвокат: Прокуратурата насажда негативно мнение в обществото

Ина Лулчева е адвокат на собственика на фирмата "ТАД Груп" Иван Тодоров. Ина Лулчева е адвокат на собственика на фирмата "ТАД Груп" Иван Тодоров.
02.08.2019 | 18:40
(0 гласа)

"Прокуратурата няма право да изнася публично доказателствата по делото за хакерската атака в НАП", заяви Ина Лулчева пред бТВ, която е адвокатка на обвинения в подмудителство към кибертероризъм собственик на "ТАД Груп" Иван Тодоров.

Според Лулчева

"прокуратурата иска да въздейства на делото, като създава негативно обществено мнение". 

По думите й данните представени от прокуратурата, в които търговският директор на "ТАД Груп" Георги Янков разговаря с хакера Кристиян Бойков са с цел насаждане и на манипулиране на общественото мнение, защото от репликите не става ясно за изтичене на данни от НАП.

"Има директива, която е за презумцията за невинност. Тя не допуска разпространяването на материали, водени по досъдебно производство", обясни тя.

Изказването на Лулчева е във връзка с публикуваните вчера от Специализираната прокуратура снимки на доказателствата по делото срещу Иван Тодоров. Материалите, които бяха представени пред медиите вчера все още не са представени пред съдиите от Специализирания наказателен съд. 

"Специализираната прокуратура трябва да представи доказателствата в съда, а това, че те са разпространени в медиите, а оттам и до обществеността, означава, че прокуратурата се опитва да повлияе на общественото мнение“,

заяви тя.

Лулчева е категорична, че към момента няма как да се докаже, че собственикът на „ТАД Груп“има някакво отношение към обвинението, а и самият той отрича да е извършил престъпление.

Адвокатката заяви, че по делото няма данни Кристиян Бойков, който е обвинен за извършването на хакерската атака, да е подбуждан от някого, за да извърши престъплението.

Ина Лулчева обясни, че проклуратурата е изнесла информация, че Тодоров не е съдействал, защото не е предоставил пароли. 
 
"Паролите на фирмените компютри на "ТАД Груп" са били генерирани така, че са били известни само на човека, който е ползвал даден компютър и всеки опит да се влезе без парола е водел до промяна в информацията, така че да не може да се работи с нея", обясни тя.

По-рано днес Калин Калпакчиев заяви, че Страсбург може да осъди България заради разпространените доказателства от прокуратурата.


0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...