Спецпрокуратурата ще разследва главния редактор на "Бивол" - 24novini.bg

Спецпрокуратурата ще разследва главния редактор на "Бивол"

Атанас Чобанов ще бъде разпитван във връзка с изтеклите от НАП данни. Вчера прокуратурата обяви, че от "ТАД Груп" са изпращали на "Бивол" данни за фирми. Атанас Чобанов ще бъде разпитван във връзка с изтеклите от НАП данни. Вчера прокуратурата обяви, че от "ТАД Груп" са изпращали на "Бивол" данни за фирми. бТВ
01.08.2019 | 15:07
(1 глас)

С Европейска заповед от Специализираната прокуратура ще разследват главния редактор на сайта "Бивол" Атанас Чобанов, съобщи бТВ. 

 

 

Той живее във Франция, затова Европейската заповед за разследване ще бъде изпратена на френските власти. Постоянният адрес на главния редактор е там. 

Чобанов ще бъде разпитван във връзка с изтичането на данни от НАП след хакерската атака от "Тад Груп".

"В рамките на разследването трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта "Бивол" Атанас Чобанов по досъдебното производство на служителите от "Тад Груп" във връзка с факти, относими по предмета на доказване",

пишат от прокуратурата в свое официално съобщение. 

Припомняме, че вчера

спецпрокурорът Евгения Станкова съобщи, че хакнатите от Националната агенция по приходите данни са изпращани на собственика на сайта "Бивол" чрез таен чат.

От прокуратурата заявиха още, че целенасочено са избирани фирмите, чиито данни да бъдат криптирани. 

Станкова обяви още, че хакерите са се опитали да пробият и в сървърите на "Напоителни системи" пред парламента, с което да контролират пръскачките. По думите й това застрашава политическата стабилност.

От Спецпрокуратурата искат делото да се разглежда при затворени врати заради заплаха за Националната сигурност и следствената тайна. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...