Спецсъдът решава мярката за неотклонение на собственика на "ТАД Груп" - 24novini.bg

Спецсъдът решава мярката за неотклонение на собственика на "ТАД Груп"

Днес спецсъдът решава дали да остави в ареста собственикът на "Тад Груп" Иван Тодоров. Той е обвинен в подбудителство към тероризъм заради хакерската атака в НАП. Днес спецсъдът решава дали да остави в ареста собственикът на "Тад Груп" Иван Тодоров. Той е обвинен в подбудителство към тероризъм заради хакерската атака в НАП.
31.07.2019 | 10:28
(0 гласа)

Специализираният наказателен съд днес ще разгледа мярката за неотклонение на собственика на фирмата "Тад Груп" Иван Тодоров, който е обвинен в подбудителство към тероризъм заради хакерската атака в системата на НАП, съобщи Иван Тодоров. 

Другите двама обвиняеми по случая - търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков са освободени под парична гаранция от 20 хил. лева.

Вчера Иван Тодоров беше арестуван на летището в София, след като се върна от командировка в Канада. Той е задържан за 72 часа. 

Обвиненията срещу Янков и Тодоров са, че са подбудили Бойков да извърши компютърно престъпление, което е предизвикало страх в населението. 

Според защитата на собственика на "Тад Груп" искането той да остане в ареста поради опасност да се укрие или да извърши друго престъпление е "превратно упражняване на правомощията". 

"Това е една незаконна репресия. Не може човек, който знае, че е обвиняем да се прибере в България", заяви адвокатът му Ина Лулчева. Според нея

обвинението, че "тримата са предизвикали смут и страх сред обществото" е текст, който не е прилаган в последните десетки години. 

Лулчева обясни, че по старата теория и практика трябва да се докаже, че тримата са целели именно да изплашат населението, а не просто да пробият системата, ако се приеме, че те наистина са извършили това.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...