За хакера Кристиян от Пловдив - от 5 до 7 години затвор - 24novini.bg

За хакера Кристиян от Пловдив - от 5 до 7 години затвор

Прокуратурата повдигна обвинение на хакера, той е на 20 год. от Пловдив и като ученик е хакнал сайта на МОН Прокуратурата повдигна обвинение на хакера, той е на 20 год. от Пловдив и като ученик е хакнал сайта на МОН
17.07.2019 | 14:27
(0 гласа)

Задържан за 72 часа е хакерът, ударил и източил сървърите на НАП, съобщиха от Софийската градска прокуратура. Тя е повдигнала обвинение на 20-годишния младеж, кото преди тов е бил разпитан. За деянието, което е извършил, го очакват между 5 и 7 години затвор, според Наказателния кодекс, ако бъде признат за виновен.

 

От Софийската градска прокуратура допълват, че в хода на разследването е установено, че файлът, който е изпратен до медиите и съществува в интернет пространството, съдържа

 

данни за над 5 000 000 български и чужди граждани и търговски дружества,

в това число три имена, ЕГН на български граждани, имена и ЕИК на търговци, данъчна и осигурителна информация по подадени годишни декларации получени в НАП от други институции в България по международния обмен на информация в информационната система VAT REFUND, ползвана от НАП, съхранявана в сървър на НАП и др.

Установено е, че в един от файловете са налични данни, идентифициращи наименованието на конкретна компютърна конфигурация, уникално потребителско име, дата, час и софтуерно приложение, послужило за прочитането на файла.

Установено е, че потребителското име се ползва от К. Б. – на 20 години от гр. Пловдив.

На 16 юли служители на ГДБОП се установили, че К.Б. се намира на работа в офис на фирма в София, където е задържан за срок от 72 часа.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...