Задържан е жандармерист, участвал в контрабандна група - 24novini.bg

Задържан е жандармерист, участвал в контрабандна група

ГДБОП арестува жандармерист и още 10 за контрабанда на тютюн без бандерол ГДБОП арестува жандармерист и още 10 за контрабанда на тютюн без бандерол
16.06.2019 | 14:00
(0 гласа)

Организирана престъпна група с жандармерист в нея, за разпространение и производство на тютюневи изделия без бандерол, е била разбита при спецакция на ГДБОП под надзора на прокуратурата.

 

Задържани са 10 души, сред които и служител на Жандармерията.

Групата е ощетявала бюджета с 3 милиона лева, каза на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Сийка Милева.

На клиентите 1 кг тютюн е продаван за 45 лева, а по закон акцизната ставка за кг тютюн е 152 лева.

Арестите са извършени в областите Русе, Велико Търново, Смолян и Благоевград, извършвали нелегално производство на тютюн за пушене и разпространението му на крайни клиенти в цялата страна.

Имали са нелегални цехове с машини и съоръжения за обработка, където са произвеждали средно по 1 тон тютюн за пушене седмично.

Иззети са над 360 кг готов тютюн за пушене, както и неголямо количество наркотични вещества.

"За периоди има печалба за групата от над 100 000 лева месечно.

Печалбата се е разпределяла между членовете на групата съобразно ролята и функциите им", обясни Милева и съобщи, че групата е действала от началото на 2017 година

Установена е книжарница в Гоце Делчев, където се поръчвали етикети с надписи на известни марки тютюнопроизводители", каза още говорителят на Специализираната прокуратура.

На задържаните са повдигнати обвинения, като 7 от тях са оставани за 72 часа в ареста.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...