Протестът за горивата: От другата седмица пак блокираме пътища (видео) - 24novini.bg

Протестът за горивата: От другата седмица пак блокираме пътища (видео)

Красимир Митов от "Защита" заяви, че няма чуваемост от премиера и пак ще има блокади, докато не се нормализират цените на горивата 24новини.бг/ Мария Йорданова
14.06.2019 | 15:30
(0 гласа)

"Месеци наред пишем до премиера държавата да влезе в ролята си и да контролира картелите и монополистите. Цените на горивата помпат инфлацията в дъжаната. В момента няма чуваемост". Това каза по време на протеста срещу цените на горивата Красимир Митов от "Защита".

 

 

Протестът се проведе снощи в центъра на София и 24новини.бг излъчи репортажи от мястото.

Митов предупреди, че "ако отново няма чуваемост, другата седмица вдигат отново протести в ялата страна", както това бе миналото лято, за да се постигне намаляване на цената на горивата.

"Премиерът има рожден ден. Да е жив и здрав! Да ни управлява още 60 години! Успешен мандат! Успешни турнири по футбол! Но нека малко да помисли за тази държава,

за българите и за техния стандрат, за да остават младите тук, а не да ходят като бели роби в чужбина!, щаза в обръщщението си Митов.

"Миналата година ги предупредихме пред МС и те не ни чуха. Тогава излязохме и блокирахме цялата страна, а бензинът падна в нормалните граници", припомни той.

"Не ни чувате и сега и ще ни предивикате отново да излезем на протести. В края на краищата в тази държава или има демокрация и пазарни принципи, или едни човек и един монополист решават съдбата на цялата държава...", каза той.

"Не търсим масовост, не искаме да пречим, но ако не ни чуят,

другата седмица ще станем от 500 на 5000 и тогава ще има вече и други искания - да стават и да си ходят",

даде той заявка, че протестът срещу цените нагоривата може да станата политически, ако правителството не чуе гражданите.

"Те не могат да управляват. Изборите го показаха - само 8 % от избирателите подкрепиха управляващите, останалите 92 % не ги подкрепят. Да стават и да си ходят! ", каза Митов.

Красимир Митов призова протестът да мине мирно и цивилизовано.

"Полицията разбира нашите искания, ние се борим за всички българи... Трябва да се действа, ние започваме", подчерта още той.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...