От килиите на Очите и Стайков иззеха "Простамол уно" и телефони - 24novini.bg

От килиите на Очите и Стайков иззеха "Простамол уно" и телефони

В болницата на затвора, където са Стайков и Очите, прокуратурата намери Простамол Уно, Валидол, храни, телефони, кабели и др. забранени вещи В болницата на затвора, където са Стайков и Очите, прокуратурата намери Простамол Уно, Валидол, храни, телефони, кабели и др. забранени вещи
21.05.2019 | 13:31
(0 гласа)

Специализираната прокуратура съобщи, че са извършени претърсвания и лични обиски на лишени от свобода в спалните помещения на "Вътрешно отделение" на болницата към затвора в София. От там са иззети телефони, забранени вещи, лекарства, вкл. и Простамакс и Простамол Уно, Валидол, Нурофен и препарати против инсектициди.

На на 17 май в помещение "Реанимация", където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са намерени и иззети

лекарства, храни, напитки, 59 броя CD, 1 карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан.

Прокуратурата сезира министъра на правосъдието Данаил Кирилов и главния прокурор Сотир Цацаров за резултатите от проверка на ГДНП в болницата към Софийския затвор.

При извършения личен обиск на Желязков е намерен 1 мобилен телефон марка "iPHONE". Желязков лично извадил от колана на кръста си и го ударил в земята, с цел да го унищожи.

Установено е, че в спалното помещение, в което са настанени Желязков и Стайков се държат голямо количество хранителни продукти - стекове с безалкохолни напитки, минерална вода, захарни изделия, колбаси, плодове, олио и други.

Към момента на извършване на претърсването Миню Стайков вече е бил обявил гладна стачка.

В помещението са намерени медикаменти и хранителни добавки, за които не са издавани медицински рецепти.

В шкаф, ползван от Димитър Желязков, са намерени "Простамол уно", "Валидол", "Алора", "Флуанксол", "Конкор",

"Селеногин", препарат "Сладки сънища", "Ексфордж", "Валсартан", "Терафлу", "Роватинекс", "Небилет", "Нурофен", "Хамацинк крем", "Авирон", аминокиселини, "Витабиотикс", .

За тях на името на Желязков няма издадени рецепти, поради което те са иззети с протокол от служители на НОС при затвора в София.

На Желязков са върнати осем други медикамента, които по данни на медицинския персонал от СБАЛЛС при затвора са му били предписани.

В шкафчето на Миню Стайков са намерени "Синелан", "Прополки", "Хексоралетен Ен", "Нурофен", "Деприм Депресион", "Простамакс", "Валидол", препарат за инсектициди "Айкън".

Те са иззети с протокол от служители на НОС, тъй като за тях няма издадени рецепти. На Стайков са върнати пет от намерените лекарства, които са му били предписани.

В спално помещение №1 са намерени и иззети 1 бр. USB кабел, 1 адаптор, 1 телевизор с дистанционно и с адаптор, 1 котлон. В спалня №2 е намерен и иззет 1 бр. USB кабел. В помещение №3 пък е намерен и иззет 1 бр. USB кабел.

Иззетите мобилни телефони дават възможност на задържаните да поддържат контакти с трети лица, което от своя страна създава опасност да се влияе на свидетели, както и на нормалния ход на събиране на доказателства по досъдебни производства.

За извършената проверка е уведомен правосъдния министър Данаил Кирилов и главният прокурор Сотир Цацаров, които да предприемат съответните мерки за решаване на проблема.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...