Жандармерия в Болярино заради прегазения крадец ром - 24novini.bg

Жандармерия в Болярино заради прегазения крадец ром

Напрежение между роми и българи в с. Болярино до Пловдив Напрежение между роми и българи в с. Болярино до Пловдив
13.05.2019 | 17:38
(0 гласа)

В село Болярино има засилено полицейско присъствие след инцидент, при който бизнесмен от селото, кипърец по произход, прегази с товарен автомобил крадец от ромски произход във фермата си. Три буса жандармеристи пазят фермата на кипъреца, тъй като местни роми от Болярино заплашват, че ще я запалят.

Инцидентът с прегазени ром е станал около полунощ на 11 май. Тогава тримъ мъже от с. Белозем нахлуват в дома на кипъреца Димитракис Спирилис, за да крадат животни.

Той ги подгонил с товарния си автомобил, с който успял да застигне единия от крадците. Тогава Спирилис го блъснал. 30-годишният мъж издъхнал на място.

Бизнесменът е в ареста за срок от 72 часа, а ако обвиненията срещу него се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор.

Димитракис Спирилис е обиран неведнъж обаче от крадци, а преди три години е бил подпален и неговият дом.

На 60-годишния бизнесмен, който е кипърски гражданин, е повдигнато обвинение за умишлено престъпление, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Ромите нападатели пък неколкократно са осъждани за кражби.

Убитият е излязъл от затвора през 2017 година, като има 14 присъди за кражби, а една е била именно в имота на кипърския бизнесмен. Разследването по случая продължава.

"Няма напрежение в селото. Жандармерията е тук, за да пази реда", заяви кметицата на село Болярино Стефка Милиева, като каза, че ромската махала в селото е от десетина къщи и не е имало напрежение на етническа основа.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...