Миню Стайков източил 5 млн. лв. от Фонд "Земеделие" - 24novini.bg

Миню Стайков източил 5 млн. лв. от Фонд "Земеделие"

Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за Миньо Стайков заради източване на Фонд "Земеделие" Спецпрокуратурата ще поиска постоянен арест за Миньо Стайков заради източване на Фонд "Земеделие"
07.05.2019 | 16:32
(0 гласа)

Ново обвинение ще бъде повдигнато днес към Миню Стайков на заседанието на спецсъда. Обвинението ще е за злоупотреба с пари по две европейски програми. Според заместник-главния прокурор Иван Гешев това е основателна причин ада се поиска постоянен арест за Миню Стайков, който и в момента е в ареста, след като Испания ни го върна на 5 май.

 

С обвинение за същите злоупотреби са още 7 души, двама от които са в чужбина и се издирват, а останалите са на свобода срещу парична гаранция.

 

Става дума за общо 18 млн. лв. по двете програми, които групата около Стайков искала да усвои. Реално са получили обаче само 5 млн. лв.

другите са били опазени, благодарение на усилията на спецобвинението и въпреки трудностите, срещнати от Държавен фонд „Земеделие“, обясниха от обвинението.

По тази причина Спецпрокуратурата внесе искане за постоянно задържане под стража на собственика на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков,

който и сега се намира в ареста.

Спецсъдът ще се произнесе по искането по-късно.

Спецпрокуратурата проверява дали служители на Фонд "Земеделие" са били съпричастни към действията на групата, която Гешев описа като „роднини, близки и служители на алкохолния бос Миню Стайков“.

Искането на прокуратурата за постоянното му задържане идва в последния ден от възможното 8-месечно максимално задържане, каквото може да му бъде наложено във връзка с обвинението му за данъчни и акцизни престъпления.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...