МВР: Полицейските сили остават в Габрово (видео от атаката) - 24novini.bg

МВР: Полицейските сили остават в Габрово (видео от атаката)

Хората вчера щурмуваха Следствието в Габрово П.Гергинова/ група "Нарушителите на Габрово"
11.04.2019 | 13:15
(0 гласа)

Главният секретар на МВР обясни цялата ситуация от еескалацията на напрежението снощи в Габрово в изявление след заседанието, свикано от Красимир Каркакачанов в Министерския съвет по-рано днес. Припомняме, че снощи полицейски сили от три области и жандармерия бяха изпратени в Габрово, за да се справи с успокояването на ситуацията, след като вчера граждани щурмуваха Следствието, където са задържани тримата нападатели от магазина в града

 

По думите му, вчера "постъпват данни за нерегламентирано събиране на граждани пред община Габрово. Събралите се граждани отбелязват мирно присъствие, взети са необходимите мерки за охрана.

 

Част от участниците, без ясни причини, са се насочили към областния арест, за да се саморазправят със задържаните във връзка с престъпление.

След като директорът на областната дирекция е декларирал положението, са изпратени служители от още три областни дирекции, за да се овладее ситуацията.

На място е изпратен зам.-директорът на Главна дирекция Национална полиция, заедно със специализирани сили от София и жандармерия.

Към този момент има достатъчно полицейско присъствие и ще останат там, докато е нужно.

Каквото трябва да направи МВР, е направиено и ще продължи да се прави", каза още той.

В изявлението си след извънредното заседание днес вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ситуацията до голяма степен е виновна кметицата на Габрово от ГЕРБ, която не е предприела едакватни мерки, като е видяла, че в града има засилен криминален контингент, заселване на приходящи хора с такъв профил и много ромски фамилии, струпани на едно място.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...