Пуснаха кмета на Червен бряг под гаранция от 75 хил. лв. - 24novini.bg

Пуснаха кмета на Червен бряг под гаранция от 75 хил. лв.

Кметът на Червен бряг Данаил Вълов бе пуснат под гаранция от 75 хил.лв., има обвинение Кметът на Червен бряг Данаил Вълов бе пуснат под гаранция от 75 хил.лв., има обвинение Плевен за Плевен
21.03.2019 | 11:29
(0 гласа)

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Той е обвинен за длъжностно престъпление, за това, че през 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки, е нарушил служебните си задължения.

 

След като му бе повдигнато обвинение и взета паричната гаранция в размер на 75 000 лева, Вълов бе освободен.

Кметът е обвинен, че е прекратил беззаконово основание обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и гр. Койнаре, като по този начин е облагодетелствал две свързани с него фирми.

 Предстои Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд

да бъде отстранен от длъжност.

Припомняме, че Вълов бе задържан вчера, на 20 март 2019 г.,

при провеждане на действия по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, извършени от следователи в отдел „Следствен“ на СП и подпомогнати от служители на КПКОНПИ и МВР.

По време на операцията бяха задържани и петима служители в общината, участвали в обществената поръчка. След разпит те също бяха освободени. За момента имат качеството на свидетели по делото.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...