Терористът от Нова Зеландия обикалял исторически места у нас - 24novini.bg

Терористът от Нова Зеландия обикалял исторически места у нас

15.03.2019 | 20:20
(0 гласа)

Терористът от Нова Зеландия Брентън Тарант е бил в България през миналата година, обаяви главният прокурор Сотир Цацаров. 

Той взе участие в извънредната среща на службите за сигурност при премиета Борисов след терористичния акт в Нова Зеландия, при който атентаторът беше написал част от посланието си на кирилица и имаше елементи от българската история.

Според Цацаров Брентън Тарант е прекарал у нас 6 дни – от 9 до 15 ноември 2018 година и през това време е посещавал исторически места, сред които Дряново, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Асеновград, Казанлък, Бачково и Банско. Към този момент няма информация да е участвал в терористична дейност у нас.

В момента службите работят, за да установят дали той е имал контакти с българи, добави вътрешният министър Младен Маринов. Той обяви, че очакват от новозеланските власти информация за останалите участници в терористичния акт и ще бъде проверено дали те също са били в България.

 

Цацаров коментира, че терористът е обикалял исторически места на Балканите през 2016 година.

Българските служби продължават да поддърцжат връзка с чуждестранните партньори, стана ясно още от изявлението на Цацаров.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...