САЩ търси българка за фалшива криптовалута - 24novini.bg

САЩ търси българка за фалшива криптовалута

Ружа Игнатова е издирвана от САЩ заради схема с криптовалута, брат й вече е арестуван Ружа Игнатова е издирвана от САЩ заради схема с криптовалута, брат й вече е арестуван
09.03.2019 | 14:30
(0 гласа)

Двама българи са обвинени в Съединените щати за създаване на финансова пирамида за милиарди. Обвинените са Ружа Игнатова и брат ѝ Константин Игнатов. До края на 2016 г. компанията събрала от инвеститори близо 3,5 милиарда евро.

За този период цената на криптовалутата скочила от 50 цента до близо 30 долара. Схемата се базирала изцяло на лъжи и измами,

като ръстът на цената не е имал нищо общо с търсенето и предлагането.

Константин е арестуван на 6 март на летището в Лос Анджелис. Сестра му е в неизвестност от 2017 г.

През 2014 г. двамата основали криптовалутата OneCoin. Българи са обвинени в Манхатън за финансова пирамида за милиарди.

Издирваната Ружа Игнатова към този момент не фигурира в регистъра на Интерпол.

В събития за набиране на нови членове в YouTube, Игнатова многократно подчертава прозрачността на бизнеса.

“Ние сме много, много стриктни с процедурите за всички, които се присъединяват към OneCoin. Правим всичко, което регулаторните органи дори не изискват от нас, за да покажем, че сме легитимен бизнес, който ще се задържи на пазара. Няма компанията ни да стане наистина голям световен играч, ако не спазваме правилата”, казва тя.

„От пускането на първата ни валута през януари 2015 г. нашият ръст експлодира”, казва още Ружа Игнатова, цитирана от bTV.

Според прокурорите OneCoin, която все още работи, има повече от 3 милиона членове, които получават комисиони за набиране на нови попълнения за закупуване на пакети с криптовалута.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...