Шефът на ГДБОП: Дневно се правят по 2 фалшиви решения на ТЕЛК - 24novini.bg

Шефът на ГДБОП: Дневно се правят по 2 фалшиви решения на ТЕЛК

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви, че само във Варна са издавани по две фалшиви ТЕЛК решения дневно Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви, че само във Варна са издавани по две фалшиви ТЕЛК решения дневно
21.02.2019 | 08:44
(0 гласа)

"Само за 4 месеца минаха повече от 200 лица през групата във Варна, които се сдобиха с фалшиви ТЕЛК решения. Оборотите на една такава схема са огромни. Най-слабо платени са лекарите. Парите минават по цялата верига, но най-много остават в посредниците в тази схема". Такива данни за групата с фалшиви ТЕЛК решения от Варна, арестувана преди два дни, оповести директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов пред bTV.

От думите му излезе, че ежедневно се издават само във Варна по две фалшиви ТЕЛК-решения.

"Съдът е преценил и е постановил тези мерки", каза той за решението на съда да освободи част от лекарите. "Аз съм сигурен, че прокуратурата ще направи всичко и ще представи доказателствата, които сме събрали", заяви той.

"Започнахме работа по този случай през май месец 2018 година по сигнал.

Реално сме работили 7-8 месеца оперативно.

200 решения минаха само за 4 месеца, фалшиви", разказа той.

"Използвахме и СРС-та. Точно в двамата братя, които се явяват посредници във Варна, открихме най-големи парични средства. Колко пари остават в лекарите и колко в посредниците ще стане ясно в съда. Разпитани са много лица и аз очаквам да има още обвинения", заяви Спиридонов.

По думите му "издаването на фалшиви ТЕЛК решения се превръща в бизнес.

Има замесени най-различни специалисти. Рентгенолог обясняваше на пациент как да застане пред апарата, за да личи изкривяването. Други лекари караха лицата, които трябваше да станат инвалиди, да тичат по 3-4 етажа, за да може да настъпят изменения на вътрешни органи", каза той.

Във Варна имаше изрично условие, че лицата, които трябваше да бъдат направени инвалиди, не трябва да са цигани. Във Варна се работеше само с лица от турски етнос.

В Ловеч беше обратното - там цели цигански махали ставаха инвалиди. Искам да уточня, че това не са атаки срещу лекарското съсловие", обяви Спиридонов.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...