Отровител на Скрипал е бил 3 пъти в България - 24novini.bg

Отровител на Скрипал е бил 3 пъти в България

Вътрешният министър Младен Маринов Вътрешният министър Младен Маринов
11.02.2019 | 11:45
(0 гласа)

Вътрешният министър Младен Маринов каза, че докато и бил директор на СДВР, са получили сигнал, че Емилиян Гебрев е настанен във ВМА и към онзи момент са били предприети всички необходими действия. Работихме по всички факти и обстоятелства - както и че е битово, така и, че не е, поясни Маринов.

 

 

По случая „Скрипал” трима служители на руските служби са обявени за замесени. Двама са заподозряни за преки извършители.  Сергей Федотов вероятно им е помага. За 10 години първите двама не са влизали в България.

Но Федотов е влизал три пъти - със самолет на 5 февруари, излизайки от аерогара София със самолет на 22 февруари. Втори път – със самолет в Бургас на 24 април 2015, като е напуснал България на 28 април 2015 в 20,21 ч. отново със самолет. Трето влизане на Федотов у нас е на 23 май 2015 със самолет през аерогара София като на 29 май той заедно с лек автомобил в посока Сърбия е напуснал страната с друг гражданин, обясни главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Нова телевизия.

За Гебрев той уточни, че на 28 април 2015 г. Гебрев, след вечеря с полски партньори в София в ресторант в хотел „Кемпински-Зографски” е откаран за лечение във ВМА, след като се почувствал зле.

На 29 и 30 април 2015 г. в такова състояние изпада неговият директор на производство в ЕМКО - той пък е откаран в "Токуда". След това го лекували  в „Пирогов”.

На 1 май 2015 г. Софийската градска прокуратура образувала досъдебно производство за опит за убийство. На 4 май 2015 г. пък синът на  Гебрев е приет във ВМА с подобни симптоми.

Взети са били проби от превозни средства и в дома на Гебрев, в офиса на ЕМКО.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...