Антиквар поръчал картините на Майстора да се откраднат - 24novini.bg

Антиквар поръчал картините на Майстора да се откраднат

Антон Антонов каза, че кражбата на картините на Майстора е поръчана от антиквар Антон Антонов каза, че кражбата на картините на Майстора е поръчана от антиквар Кадър: bTV
10.01.2019 | 22:23
(0 гласа)

Обвинените за кражбата на картините на Владимир Димитров – Майстора и популярният пловдивски художник Димитър Киров, остават в ареста, реши Софийския районен съд.

 

Мъжете са разследвани и друг път, имат и присъди. Единият от тях, Антон Антонов, заяви пред bTV днес, че кражбата е била поръчана от антикваря Атанас Йончев, по прякор „Наско Дългия”.

 

За да откраднат платната, те е трябвало да получат 5000 лева от поръчителя.

Припомняме, че с обвинения се сдобиха четирима души, но преди дни антикварят Йончев заяви, че обвиняемите сами са му предложили картините.

Полицията откри 10 от 16-те картини още на 4 януари, съобщи тогава самият министър Младен Маринов.

„Той ни закара, показа ни къде е къщата на човека, че хората са в чужбина, че имаме право до 2-3 дни да направим кражбата”, оправда се обвиняемият Антон Антонов.

На въпрос знае ли кой е Майстора, той отговори: „Нямам на представа, какъв майстор. Аз, ако знаех, че тези картини са много скъпи... Толкова години лежа в затвора. Не знаех, че струват много пари”, коментира той.

Картините бяха откраднати на 3 януари, като първоначално се знаеше за 8 липсващи от дома платна, но после се уточни, че обект на обира са 16 произведения.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...