Прокуратурата поиска да върне Ценко Чоков в ареста - 24novini.bg

Прокуратурата поиска да върне Ценко Чоков в ареста

18.12.2018 | 16:00
(0 гласа)

След като днес изтекоха снимки на подсъдимия Ценко Чоков в софийска кръчма, въпреки мярката домашен арест, прокуратурата репи да се задейства и да поиска ефективен арест.

 

Чоков е бивш кмет на врачанското село Галиче, известен с мутренските си похвати и в момента е съден за побой, палежи и изнудвания. Мярката "домашен арест" му бе наложена, след като през септемви обяви, че има здравословни проблеми и се яви на инвалидна количка в съда. 

 

От прокуратурата явно са наблюдателни и отбелязват, че на снимките "лицето не се придвижва с болнична носилка", а съвсем на собствен ход е "установен в питейно заведение намиращо се в кв. "Драгалевци", гр. София".

В момента Апелативният специализиран наказателен съд разглежда като втора съдебна инстанция присъдата на Чоков от Специализирания наказателен съд, която е затвор 4 години и 6 месеца. 

Апелативната специализирана прокуратура ще настоява пред съда Ценко Чоков да бъде задържан под стража, поради нарушаване и неизпълнение определената му от съда мярката на неотклонение, а предвид и очевидната липса на пречки от здравословно естество да търпи най- тежката мярка за неотклонение.

 

Образувано е и наказателно производство за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред надлежен орган. 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...