Окончателно: Иванчева и Петрова остават в ареста - 24novini.bg

Окончателно: Иванчева и Петрова остават в ареста

Прозорецът в килията на Десислава Иванчева и Биляна Петрова Прозорецът в килията на Десислава Иванчева и Биляна Петрова снимка: Омбудсман на Р. България
06.12.2018 | 15:01
(0 гласа)

Бившият кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова остават окончателно в ареста, стана ясно от днешното решение на Апелативният специализиран наказателен съд.

 

В средата на ноември двете бяха пуснати под домашен арест от първоинстанционния спецсъд, но часове по-късно промяната на мярката беше стопирана до произнасяне по протеста на прокуратурата, което трябваше да случи вчера.

 

През това време Иванчева и Петрова поканиха институциите и медиите в килията си, за да се запознаят с условията на живот там

След посещението си омбудсманът Мая Манолова изпрати препоръка на министъра на правосъдието Цецка Цачева софийският арест да бъде преместен, тъй като условията са изключително лоши.

Вчера майката на Десислава Иванчева заяви, че очаква детето й да излезе от ареста с краката напред, обезверена за положително решение и пускането й под домашен арест.

 

Според съда здравословното състояние на Иванчева и Петрова не налага пускането им под домашен арест.

Двете са обвинени в корупция и вземане на подкуп. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...