Тихомир Стойчев: Акцията с оръжието е за политическа реклама - 24novini.bg

Тихомир Стойчев: Акцията с оръжието е за политическа реклама

06.12.2018 | 08:36
(0 гласа)

Виждам известна прибързаност в акцията. Страхувам се, че е целен политически ефект. Ако имаме подозрение за тероризъм и това оръжие е било предназначено в страната, не трябва да се прекъсва разследването така.

Така бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев коментира акцията по конфискуването на огромни количества незаконни оръжия в Казанлък.

Цели се много ранен ефект. Възможно е някой да цели пресичане на продължителното разследване. Виждам, че част от политическия естаблишмънт е прибързал да се снима с оръжията, това ми прилича на опит за политически ефект, коментира Стойчев, визирайки бързината, с която премиерът Борисов отиде в ГДБОП, за да види оръжията.

Проблемът е, че не сме постигнали ефекта на това да се види къде ще отиде оръжието. Ако има съмнения за тероризъм, както твърдят, е трябвало ГДБОП да работят с ДАНС, където разследват тероризма, подчерта експертът.

Според Стойчев действията ан органите на реда са пресекли възможността да се постигнат дългосрочни и ефективни разузнавателни действия.

Стойчев припомни, че в началото на 90те е имало подобни мащабни акции по задържане на нелагални оръжия, но при съвместна работа със службите на съседни държави и след като вече е била ясна схемата и за къде са насочени.

 

Относно престъпността в страната Тихомир Стойчев коментира, че малцинствата извършват масови престъпления, но най-тежките такива се извършват от държавни служители и сред тези престъпления е корупцията.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...