Задържаха мъже за секс-насилие над бебета на 3 месеца и деца - 24novini.bg

Задържаха мъже за секс-насилие над бебета на 3 месеца и деца

ГДБОП арестува секс-насилници над деца и 3-месечни бебета ГДБОП арестува секс-насилници над деца и 3-месечни бебета
23.11.2018 | 17:19
(0 гласа)

ГДБОП задържа секс-насилници, документирали гаври и брутални извращения с деца между 5- и 9-годишна възраст. Петимата мъже са и разпространявали сцени със сексуална експлоатация на деца. При обиск в жилищата на задържаните са намерени над 2 терабайта видео файлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие.

 

МВР съобщи, че специализираната акция на служители от отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП е проведена на територията на градовете Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград. Порнографските материали са се разпространявали чрез „P2P” мрежи в Интернет.

 

На един от адресите, над 30% от намерените видео файлове

жертви са били бебета на възраст до 3 месеца.

Разследващите са установили, че мъжете са развивали дейността си над 3 години.

Увеличава се разпространението на детска порнография в интернет, предупреждават още от МВР и описват поредния случай. До момента, само през ноември, експертите от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП са неутрализирали 8 мъже във възрастовата група 40-50 г. с подобна дейност на секс-насилие над деца и дори бебета.

В София е задържан 43-годишен мъж, на когото по-късно е наложена постоянна мярка за задържане под стража. Изяснено е, че

той целенасочено е създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца.

Дни след създаването на обявите е изпращал по „Скайп” линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ е заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици.

От МВР допълват, че 43-годишният е стигнал и по-далеч в действията си за установяване на контакт с деца – създал е заедно с още двама мъже от обкръжението си НПО с предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

Според статистиката всяко пето дете у нас е било жертва поне веднъж на сексуален намек в интернет.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...