Уредът за хемодиализа във Видин аварирал - починал е пациент - 24novini.bg

Уредът за хемодиализа във Видин аварирал - починал е пациент

07.11.2018 | 19:00
(0 гласа)

При проверка на болницата във Видин  са констатирани нарушения при оказването на медицинска помощ в спешното отделение. Болницата е проверена след смъртта на пациент и предхождащата я авария на водоочистващата инсталацията за хемодиализа.

 

 

Ше бъдат образувани административно-наказателни производства на дежурния в отделение „Спешна медицина” на в МБАЛ „Света Петка” и на консултиращия кардиолог, съобщи Министерството на здравеопазването. Предоставят документацията на Районната прокуратура във Видин.

За водоочистващата система за хемодиализа е установено, че инсталацията за омекотяване на водата, използвана при хемодиализа в болницата, е аварирала на 1 октомври заради високо налягане след отстраняване на проблем с магистрален водопровод. Това наложило спешното изключване на пациентите от процедурата.

До отстраняване на аварията е изключен дейонизиращият цилиндър от системата, което е позволило до подмяната на авариралата част диализата да бъде извършвана с пречистена, но неомекотена вода. Своевременно е създадена организация за транспортирането на пациентите до Лом и Монтана, по график.

Пациентите, пожелали да се диализират в отделението по хемодиализа в МБАЛ „Св. Петка” АД-Видин, са подписали информирани съгласия за извършване на диализа с пречистена, но неомекотена вода.

 

На 9 октомври работата на отделението е възстановена.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...