Кметът на Шабла отива на съд заради злоупотреба с еврофондове - 24novini.bg

Кметът на Шабла отива на съд заради злоупотреба с еврофондове

06.11.2018 | 16:23
(0 гласа)

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд кмета на Шабла Мариян Жечев. Той е обвинен за злоупотреби с европейски средства. Заседанието по делото е насрочено за 6 декември.

От прокуратурата твърдят, че Жечев, който е от ГЕРБ, е представил преди три години неверни сведения за изпълнени строително-монтажни работи по Програмата за развитие на селските райони пред Регионалната разплащателна агенция. В заявката за окончателно плащане той представил като изпълнени дейности, които не били извършени от избраната между 6 фирми като изпълнител ДЗЗД "Шабла спорт 2015".

По проекта е трябвало да бъдат изградени стадион, помощно игрище, игрище за волейбол, баскетбол и тенис, водна площ за гребни спортове, паркинг, ограда, вертикална планировка, обслужваща сграда с трибуни, СОТ и пожароизвестителна система. Някои от вече платените дейности и към момента не са изградени, подчертават от прокуратурата.

 

Според прокуратурата целта на кмета на Шабла била да се получат средства в размер на 525 488 лева без ДДС от европейските фондове.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...